Orange8

Less is more. Soms is ‘weinig’ precíés wat iemand zoekt. Dat gold voor trainings- en coachingsbureau Orange8, dat overtuigd werd door de no-nonsense-uitstraling van Cirqll. “Het doet wat het moet doen, zonder onnodige complexiteit. Heerlijk.”

Meer overzicht met minder kliks

Orange8 gebruikte eerst het bekende Teamleader als hun CRM. “Maar Teamleader is behoorlijk ingewikkeld. We gebruikten slechts de helft van alle mogelijkheden, wat ten koste ging van ons overzicht.” Orange8 stond daarom al langer open voor een ander CRM dan Teamleader, geeft Sharon aan. ‘De behoefte was al gecreëerd. Het contact met Cirqll kwam precies op tijd.”

“We zagen direct de voordelen van Cirqll”, gaat Sharon verder, “maar dan moesten de claims op hun website wel worden waargemaakt.” De bleek gelukkig zo. Sharon geeft een voorbeeld: “Het aanpassen van een label. In Teamleader moest ik als het ware een hele handleiding raadplegen, terwijl ik in Cirqll met één klik een label kan toevoegen of verwijderen.”

Een CRM kan niet eenvoudig genoeg zijn. Cirqll snapt dit.

4.7/5

Sharon van Dijk
Orange8

Goede communicatie en lage prijs

De beloftes van Cirqll zijn volgens Sharon vooralsnog ingelost. “En mocht ik ergens tegenaanlopen, iets wat minder goed werkt of niet is zoals beloofd, dan is de communicatielijn heel kort. Ik heb bij Cirqll meteen iemand te pakken die me uitleg geeft over bepaalde keuzes of inzicht in de planning van nieuwe functionaliteiten.” De kleine omvang van de organisatie speelt daarbij een grote rol. “Bij Teamleader verliep de communicatie erg stroef. Het is een grote, logge organisatie en kan daardoor minder snel en flexibel ondersteuning bieden.” En de beperkte grootte van Cirqll heeft nog een voordeel: “Het CRM is een stuk goedkoper dan Teamleader.”

Eenvoud stimuleert gebruik

Meer overzicht is de grootste winst, volgens Orange8. “Het financiële dashboard biedt veel houvast. Voor mij, maar ook voor de eigenaresse. We kunnen goed vooruit plannen en weten daardoor ook wanneer iets gefactureerd moet worden.” De eenvoud van deze functies motiveert collega’s om ermee te werken. “Hoe eenvoudiger het systeem is, des te groter de kans dat collega’s het daadwerkelijk gaan gebruiken. We merken nu al dat verkopers en trainers erg terughoudend zijn als het gaat om administratieve taken, dus het kan niet eenvoudig genoeg zijn. Cirqll snapt dit.”

Over Orange8

Orange8 is een bureau dat op maat gemaakte trainingen en coaching verzorgt op het gebied van onder meer leiderschap, communicatie, teamontwikkeling en sales. Het bureau is gevestigd in het Twentse Reutum.

Plan een demo

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op om een demo in te plannen.